Corian

Corian
20 Mayıs 2021 Corian için yorumlar kapalı Genel serinmermer

Corian

Corian, tezgah, Mermer, Granit, Kuvars, Traverten, Patlatma Taşı, Mozaik Gibi Doğal Taş üzerine  Konya’ da Öncü Firma, fiyatları. Corian, farklı tasarımlara olanak tanıyan ve 72’den fazla renk seçeneğine sahip olan yüzeylerdir. Dupont tarafından icat edilen Corian, hem yaşam alanlarında hem de ticari mekanlarda kullanılmaktadır.

Hem mobilyalar için hem de aydınlatmalar için en çok tercih edilen malzemelerin başında gelmektedir. Gözeneksiz bir yapı olması sebebiyle dışarıdan gelebilecek hasarlar ya da lekeler işine işlemez.

Öte yandan masif yüzey malzemesi olarak akrilik tüm tezgahlarda kullanılabilir.

Corian Özellikleri Nelerdir?

Corian masif bir yüzey malzemesi olarak gözeneksiz yapıya sahiptir. Bu sayede kimyasallara ya da lekelere karşı dirençlidir. Kolay temizlenebilir özelliğe sahiptir. Dayanıklı bir malzeme olması özellikle avantajlıdır.

Öte yandan yenilenebilir ve tamir edilebilir özellikte olmasıyla da uzun yıllar kullanılabilmektedir. Farklı renk seçenekleri ile farklı tasarım alanları için uygundur. Uzun süreli ve yoğun kullanımlarda meydana gelebilecek çizikler ya da hasarlara karşı da yenilebilir özellikte olmasıyla ön plana çıkar.

Çizikler ya da darbeler, renk bütünlüğünü ve tasarımı bozmadan giderilebilmektedir.

Corian Kullanım Alanları Nelerdir?

Corian birçok farklı alanda kullanılabilmektedir. En çok tercih edilen kullanım alanları ise:

  • İç duvar kaplamaları,
  • Banyo tezgahları,
  • Cephe giydirme,
  • Tüm akrilik yüzeyler,
  • Tezgah uygulamaları,
  • Mutfak tezgahları olarak özetlenebilir.

Corian malzemesi doğal mineraller ve saf akrilik polimerin birleşimi ile elde edilmiş bir malzemedir. Bundan dolayı da oldukça avantajlı ve işlevsel bir malzemedir. Tasarım taleplerini karşılayabilecek estetik, dayanıklılık ve kolay temizlenme özelliklerine sahiptir.

Corian malzemeler leke ve iz tutmamaktadır. Bundan dolayı da temizlenmesi kolaydır. Öte yandan çizilmeye karşı oldukça dirençlidir. Esnek olmalarının yanı sıra dayanım özellikleri ile de kullanışlıdır.

Şık ve hijyenik kullanım alanı sağlamaktadır. Yıllarda yaşam alanlarında kullanılabilen Corian malzemeler, aynı zamanda ekonomik olmaktadır. Corian masif malzeme olması sayesinde hem dayanıklı hem de oldukça hijyeniktir.

Ortama sağlıklı bir hava katmasıyla da tercih edilmektedir. Anti bakteriyel özelliklere sahip olan Corian tezgahlar montaj ile hayalet şekilde birleşmektedir.

Bu sayede tasarımlarda gözü yoran ya da şıklığı bozan ayrıntıları ortadan kaldırmaktadır. Kenar detayları ya da orta detayların görünmez şekilde birleştirilmesini sağlar.

Yazar hakkında