Quartzite – Kuvarsit Oluşumu

Quartzite – Kuvarsit Oluşumu
20 Mayıs 2021 Quartzite – Kuvarsit Oluşumu için yorumlar kapalı Genel serinmermer

Quartzite – Kuvarsit Oluşumu

Kuvarsit, (Quartzite) Mermer, Granit, Kuvars, Traverten, Patlatma Taşı, Mozaik Gibi Doğal Taş üzerine  Konya’ da Öncü Firma, fiyatları. Kuvarsit, Amerika Birleşik Devletleri’nde, gri oluşumları Devil’s Lake State Park, Pennsylvania, Washington DC bölgesinde, Doğu, Güney Dakota, Central Texas,güneybatı Minnesota, bazı yerlerinde Wisconsin, Salt Lake City, Utah yakınlarında bulunan ve Appalachians dirençli sırtlar gibi Wasatch ve diğer dağlık bölgelerde içinde Baraboo Aralığında bulunabilir. Kuvarsit, Arizona’daki Morenci bakır madeninde de bulunur. Batı Arizona Quartzsite kasaba Arizona ve Güneydoğu Kaliforniya hem de yakındaki dağlarda kuvarsitler adını alır. Kuzey Idaho’nun Coeur d’alene bölgesindeki Kemer Süper grubundan camsı bir vitreus kuvarsit tanımlanmıştır.

Kıtasal Avrupa’da, çeşitli bölgesel izole kuvarsit yatakları Batı Çek Cumhuriyeti içine Rhenish Masifi ve Alman Merkez Highlands bir kemer yüzey seviyesinde mevcut, Taunus ve Harz dağlarında örneğin. Polonya’da Świętokrzyskie Dağlarında yüzey seviyesinde kuvarsit yatakları bulunmaktadır.

Kanada’da, Ontario La Cloche Dağları öncelikle beyaz kuvarsit oluşur. Mozambik’teki en yüksek dağ olan Monte Binga (2436 m) ve çevredeki Chimanimani Platosunun geri kalanı çok sert, soluk gri, Prekambriyen kuvarsitten oluşur.

Yazar hakkında